Autor Wątek: [RAG] Pytania o zasady  (Przeczytany 13993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BeRsErK

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 05, 2004, 11:06:55 am »
Cytat: "veyDer"
Tego jeszcze nie wiem, aczkolwiek ostatnia wersja, którą słyszałem mówiła, że i atak i obronę. Niemniej na 100% nie wiem.



No więc mam kartę z opisem tej zdolności przed nosem i...w zamian za kość udanego ataku(przed rzutem obronnym przeciwnika) może wrogowi zabrać dowolną kość jaką posiada i bez znaczenia czy jest ona przeznaczona na atak czy obronę.

Offline veyDer

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 05, 2004, 08:52:03 pm »
Dosłownie przed chwilą dowiedziałem się bardzo wielu ciekawych rzeczy i edytowałem posty tworzące "nieoficjalny podręcznik".

Lista najważniejszych zmian:
* manewr Ucieczka
* manewr Wycofanie się
* opis Zdolności Nękanie
* opis testu Paniki od strzelania/magii
* opis Dowódców Oddziałów i możliwości wykupienia Zdolności Przywódczych - kto może, kto nie może
EDIT: No i the last but not the least - nie ma zasady o tym, że rangi 1 ma być więcej niż rangi 2!.

(to skąd mi się to wzięło :? sam tego nie wymyśliłem przecie... :roll:)
b]Dystybutor systemu Confrontation[/b]
(A co? Nie mogę mieć takiego podpisu? Jak każdy to każdy :P)

http://forum.mythos.pl - Oficjalne Polskie Forum Konfrontacji i Rag'Naroka.

Offline Piter

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 06, 2004, 07:26:12 pm »
Eeee, no chyba jeszcze Robert to napisal jakis czas temu....
img]http://img79.imageshack.us/img79/4121/w1uo0.jpg[/img]

Offline BeRsErK

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 06, 2004, 07:45:42 pm »
Czyli nie muszę wywalać wojaków ??
To super  :twisted:

Offline veyDer

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 12, 2004, 06:55:01 am »
Chyba, że w wersji 1.5 (czyli angielskiej) to wprowadzą...

Wczoraj dorwałem od Roberta francuski podręcznik i już widzę kilka rzeczy, które były źle przetłumaczone na angielski (oto ja - mistrz francuskiego tłumaczenia przez Babelfisha! :giggle:) i postaram się jak najszybciej je wrzucić do tematu z zasadami.
b]Dystybutor systemu Confrontation[/b]
(A co? Nie mogę mieć takiego podpisu? Jak każdy to każdy :P)

http://forum.mythos.pl - Oficjalne Polskie Forum Konfrontacji i Rag'Naroka.

Offline Fenris

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 12, 2004, 09:14:41 am »
Dobra a jak jest z mutagenem i bohterem-dowódcą odziału o wartości mutagenu, równego z wartością mutagenu całego oddziału? czy jemu sie przydziela oddzielnie a jesli tak to dalczego bo z zasad zdolnosci mutagen to nie wynika.
ff through the new day's mist I run
Out from the new day's mist I have come
I hunt

Offline BeRsErK

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 12, 2004, 09:26:11 am »
Cytat: "Fenris"
Dobra a jak jest z mutagenem i bohterem-dowódcą odziału o wartości mutagenu, równego z wartością mutagenu całego oddziału? czy jemu sie przydziela oddzielnie a jesli tak to dalczego bo z zasad zdolnosci mutagen to nie wynika.


Z tego co pamietam z tłumaczenia Mikołajha(a raczej jego małżonki):
Na 1000 pkt przysługują Ci 4 kości.
I teraz:
Na oddział trzech modeli z mutagenem trzy musisz poświęcić 2 z tych kości, na oddział 5 z mutagenem 1 jedna itd wg. tabelki.
Ogólnie mutagen bardzo ucierpiał a przynajmniej ucierpieli herosi i wielkie bydlaki...pewnie nie wielu się tym zmartwi :P

Offline veyDer

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 12, 2004, 09:56:30 am »
Kości mutagenu przydziela się na modele z różną wartością mutagenu. Czyli jeśli jest bohater z mutagenem na 0 w oddziale 4 wojowników z mutagenem na 0, to wystarczy im jedna kość, bo jest 5 modeli z mutagenem/0.

Aha, bohater przydziela punkty oddzielnie!
b]Dystybutor systemu Confrontation[/b]
(A co? Nie mogę mieć takiego podpisu? Jak każdy to każdy :P)

http://forum.mythos.pl - Oficjalne Polskie Forum Konfrontacji i Rag'Naroka.

Offline Fenris

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 12, 2004, 10:02:52 am »
Cytat: "veyDer"
Kości mutagenu przydziela się na modele z różną wartością mutagenu. Czyli jeśli jest bohater z mutagenem na 0 w oddziale 4 wojowników z mutagenem na 0, to wystarczy im jedna kość, bo jest 5 modeli z mutagenem/0.

Aha, bohater przydziela punkty oddzielnie!


Czli w końcu jak bo widze tu mała sprzeczność w tym że raz przydzielam mutagen dalcalego oddziału a w nastepnym zdaniu że bohater ma oddzielne punkty mutagenu. czy to znaczy że po prostu mogę bohaterowi te punkty mutagenu przydzieli do innych cech niz reszcie wojaków z oddziału??
ff through the new day's mist I run
Out from the new day's mist I have come
I hunt

Offline veyDer

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 12, 2004, 10:36:14 am »
Cytat: "Fenris"
Cytat: "veyDer"
Kości mutagenu przydziela się na modele z różną wartością mutagenu. Czyli jeśli jest bohater z mutagenem na 0 w oddziale 4 wojowników z mutagenem na 0, to wystarczy im jedna kość, bo jest 5 modeli z mutagenem/0.

Aha, bohater przydziela punkty oddzielnie!

Czli w końcu jak bo widze tu mała sprzeczność w tym że raz przydzielam mutagen dalcalego oddziału a w nastepnym zdaniu że bohater ma oddzielne punkty mutagenu. czy to znaczy że po prostu mogę bohaterowi te punkty mutagenu przydzieli do innych cech niz reszcie wojaków z oddziału??


Źle się wyraziłem - bohater rozdziela punkty oddzielnie...
b]Dystybutor systemu Confrontation[/b]
(A co? Nie mogę mieć takiego podpisu? Jak każdy to każdy :P)

http://forum.mythos.pl - Oficjalne Polskie Forum Konfrontacji i Rag'Naroka.

Offline veyDer

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 16, 2004, 08:04:07 am »
Dorzuciłem opisy Taktyk i poprawiłem najróżniejsze inne rzeczy (głównie opisy rozkazów i manewrów).
b]Dystybutor systemu Confrontation[/b]
(A co? Nie mogę mieć takiego podpisu? Jak każdy to każdy :P)

http://forum.mythos.pl - Oficjalne Polskie Forum Konfrontacji i Rag'Naroka.

Offline usagi

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 18, 2004, 09:10:56 pm »
Ile będzie figurek w pudełku z RagNaRok?

Offline chiquita

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 18, 2004, 09:19:36 pm »
coś mi się wydaje że we francuskiej edycji nie ma ani jednej  :o

Offline BeRsErK

[RAG] Pytania o zasady
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 18, 2004, 10:06:10 pm »
Była figurka keltoskiego herosa ale nie wiem czy w angielskiej coś dorzucą.