Gildia Gier Komputerowych (http://www.gry.gildia.pl) > Teamspeak-GGK

Dlaczego RPG???

<< < (2/4) > >>

Aver:
Przygoda zaczeła się jak byłem w 2 klasie podstawówki na wakcjach gdy starsi kuzyni przyjechali i grali w papierkowego RPG kiedy udało mi się ich namówić żebym też mógł zagrać - byłem wniebowzięty grało mi się niesamowicie, niestety kuzyni wyjechali wkrótce. Więc gdy zobaczyłem w CDA recenzję Fallouta odrazu namówiłem rodziców żeby mi kupili i gierzyłem od tego czasu zaczełem regularnie kupować RPG aktualnie posiadam w domu ponad 30 crpg'ów i 2 system rpg + liczne dodatki.

Pozdrawiam Aver

Ibram:
Dlaczego RPG?

A dlaczego nie?
Przecie to najlepsze co moze mi dać mój cpu...

Piter:
Dlatego ze moge byc w nich tym, kim nigdy nie bylem i nie bede !! Rycerzem w pieknej lsniacej zbroi z moim fenomenalnym blekitno-fiolkowym Rozjebywaczem Czaszek +12 z 15k20 obrazen od zenitowego deszczu kongijskiego !!!!!!! W dodatku cycata dziewka przy mym boku oraz wierna kompania podroznych zabijakow - krasnal, elf oraz tajemniczy czarodziej potrafiacy sekretnym urokiem unieszkodliwic nawet najwieksza i najbardziej obsliniona bestie !!!!!
Wiec nie fikac do mnie !!

zaan:
Dlaczego? Ano dlatego, że w odróżnieniu od innych gier, jedynie one dawały możliwość na jako takie wczucie się w postać, którą graliśmy. Nie ograniczano się w nich do tego, że dostaliśmy giwery, mieliśmy dojść z punktu A do B i strzelać do wszystkiego co się rusza. Tutaj posunięto się dalej. Mieliśmy wpływ na tworzenie samej postaci, przebieg przygody (nieliniowa fabuła), możliwość wygadania się i wiele innych mniej lub bardziej ważnych szczegółów. Dzięki grom crpg mielismy możliwość wyrwania się z szarej rzeczywistośći i zanurzenia się w zerojedynkowy świat. Fakt, że posiadał on swoje ograniczenia, ale dawał namiastke wolności. I oto w tym chodziło...

( Niech mi tylko ktoś powie/napisze dlaczego napisałem to wszystko w czasie przeszłym? :) )

Aver:

--- Cytat: "zaan" ---( Niech mi tylko ktoś powie/napisze dlaczego napisałem to wszystko w czasie przeszłym? :) )
--- Koniec cytatu ---

Gdyż dzisiejsze RPG'i to komercyjne szmiry które uważają że do osiągnięcia sukcesu wystarczy dobra grafa i kampania reklamowa. Nie ma to co klasyki - przynajmiej takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam Aver

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej