nie no bez przesady, fate może być przydatny.
Pewnie tak, chociaż dotychczasowe doświadczenia z jednostkami mającymi jeden fate mówią mi, że nie wychodzi on przy pierwszej możliwej okazji.
Dices, Dices, Dices 
Myślę nad tymi Outriderami. To że strzelają na 3+ całkiem fajne, moja taktyka będzie zakładać partyzantkę konnicy po skrzydłach. Tylko że koniec końców w większości przypadków to jednak ja będę musiał Rohanem podejść do przeciwnika, a wtedy łuki nie będą już miały takiego znaczenia. Chyba że będę tak manewrował, żeby moja piechota ostrzeliwała się z oszczepów na te 6'' nie wdając się w hth, ale wydaje mi się to trudne. Jest?

Jeśli zaś chodzi o hth to właśnie def Outriderów mnie martwi, bo Uruki (czyli wróg klasowy ; ) kroją ich na czwórkach, a dodatku wygrywają remisy
Nawet założywszy, że pewnie mniej osób już teraz gra Isengardem niż za moich czasów

to za tego jednego fate'a nie wydają mi się opłacalni ci jegomoście. Poza tym mogliby być trochę tańsi złotówkowo (jak wszystko..)
Na razie w zasadzie pozamawiałem piechoty i jeźdźców, którzy chodzą za śmieszne pieniądze po allegro. Niestety dziwnym trafem nikt nie chce wystawiać Royal Guardów

A tutaj 3 pkt więcej niż RoR są uzasadnione- czwórka fighta i 6 def, czyli większość robaczków już nie na piątkach ale szóstkach. Tylko tutaj też problemem dla niebogatego studenta

są koszty szczególnie konnych RRG. Za to figsy śliczne

Patrząc na herosów - kiedyś najlepszy był Eomer. Teraz porównałem go z Eorlem i na korzyść tego drugiego. Na wierzchowcach dokładnie ten sam koszt, te same skille, a Ojciec Założyciel ma jeszcze możliwość regeneracji potęgi. Plus Felarof 6 def. Chyba że coś przeoczyłem..
Igraszki z Gamlingiem i sztandarem mnie nie przekonują, z innych mają 1 albo w ogóle fate'a. Eowyna kiedyś była jako doczepka, ale jak widzę jej siłę 3 to.. wolę wziąć kapitana

Co mi ciekawego o Koniuchach powiecie?

pozdrawiam
EDIT: Czemu na army liście Pól Pellenoru nie ma dzikich ludzi z Druadan? (w AB) Nie wyszły jeszcze ich statsy?