na kuchnia.tv macie program Bourdaina - Bez rezerwacji. dziś o 22:35 będzie część o Wiedniu. kto chętny może obejrzeć w jakim stylu prowadzi on program. ja jestem spokojny o jego scenariusz, zwłaszcza, że miał drugiego autora do pomocy.
Anthony Bourdain (ur. 1956) - absolwent CIA (Culinary Institute of America), przeszedł wszystkie szczeble kariery kucharskiej, od pomywacza do szefa kuchni w znakomitej nowojorskiej restauracji "Brasserie Les Halles". Jest autorem kryminałów oraz książek kulinarnych i "kuchennych", czyli ukazujących pracę w kuchni od kuchni (m.in. Bone in the Throat, Gone Bamboo, Typhoid Mary, Cook's Tour: In Search of the Perfect Meal, Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook, The Nasty Bits). Książka "Kill Grill. Restauracja od kuchni" została wydana w 23 krajach i stała się światowym bestsellerem. Jego teksty publikował m.in. "New York Times", "The Times", "Observer", "Independent".